Volendamse band 3JS verder als 2JS na nieuwe beperking groepsgrootte

De strengere coronamaatregelen, zoals vanavond aangekondigd door het kabinet, hebben ook invloed op de toekomst van de 3JS. Het Volendamse trio gaat als tweetal verder, omdat de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht naar twee personen.

Volgens frontman Jaap Kwakman was het niet moeilijk om te bepalen welke bandlid overboord wordt gezet. ,,Onze rockformatie bestaat uit mezelf, Jan Dulles en Robin Küller. Robin is altijd al een buitenbeentje geweest. Niet omdat hij niet kan zingen, want hij doet niet onder voor Jan en mijzelf, maar omdat zijn voornaam niet met een J begint. We hebben daar al eerder woorden over gehad en nu is dan het moment om afscheid te nemen.”

De 3Js, voortaan een duo. Foto: Hans-Peter van Velthoven, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Zelfde huishouden

Küller zegt te betreuren dat hij op straat staat. ,,En ik vind het ook gewoon onnodig. De maatregel geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden. We komen alle drie uit Volendam, dus ik weet zeker dat we van origine uit hetzelfde huishouden komen.”

Kwakman en Dulles gaan voorlopig tweestemmig verder, onder de naam 2JS. Ondanks de tegenslag is Küller vastberaden om in de muziek actief te blijven. ,,Ik ga uitkijken naar een andere formatie. Misschien zoeken Nick en Simon nog iemand.”

Deel dit artikel: