Aanvoerder Thais voetbalteam vlucht grot in na vraag Bert Maalderink


Kort na de bevrijding van zijn team is de aanvoerder van het Thaise voetbalelftal terug de grot in gevlucht. De captain had kennelijk geen zin om een vraag van verslaggever Bert Maalderink te beantwoorden.

Nog maar net in veilige haven vuurde Maalderink direct een open, journalistiek relevante vraag op aanvoerder Sunan Sirkit af. ,,Nou Sunan, klopt het dat jullie de weg naar boven weer hebben gevonden?”, vroeg de reporter zich af. Sirkit bedacht zich geen moment en dook terug de grot in.

Captain Sirkit (rechts) koos eieren voor zijn geld.

Wifi
Vanuit zijn grot liet Sirkit weten het goed te maken. ,,Ik heb hier wifi en via de NOS-app kan ik het restant van het WK en de Tour de France prima volgen. Bovendien heb ik hier geen last van verslaggevers die me allerlei vragen stellen.”

Last van de donkerte in de nauwe grot zei Sirkit niet te hebben. ,,Op het veld ben ik altijd schaduwspits. Bovendien ben ik erg behendig in de kleine ruimte.”