Action opent eerste vestiging op maan – budgetwinkel moet weer mensen naar hemellichaam trekken

Het is bijna vijftig jaar geleden sinds er voor het laatst iemand een bezoek bracht aan de maan, maar daar komt als het goed is snel verandering in. Komende maandag- toepasselijker kan het niet – heeft budgetwinkelketen Action haar eerste vestiging op het hemellichaam geopend. Gehoopt wordt dat het filiaal weer leven in de brouwerij brengt.

Weinig te beleven
,,Het is natuurlijk niet zo vreemd dat er bijna vijftig jaar niemand op de maan is geweest“, vertelt Action-directeur Harry Mikkers. ,,Want wees nu eerlijk: er is relatief weinig te beleven. Het landschap is even gevarieerd als het assortiment van de Blokker en de wegen zijn net zo begaanbaar als een gemiddeld gangpad van de Kruidvat. Wat gesteente, een Amerikaanse vlag en dan heb je het wel gezien. De Action gaat daar verandering in brengen. Met mooie aanbiedingen en verrassende, steeds wisselende producten moet het op de maan weer even druk worden als in de jaren zestig van de vorige eeuw.”

Ook een gebrek aan geld draagt eraan bij dat er weinig mensen een bezoek aan het ooit zo populaire hemellichaam brengen. Volgens Mikkers bewijst dat dat er behoefte is aan een Action. ,,Anders dan dat je op deze locatie misschien zou verwachten, vragen wij echt geen astronomische bedragen voor onze artikelen. De prijzen laten zich vergelijken met de prijzen van de aardse Actions. Als maanbezoekers slim inkopen, hebben ze de reiskosten zó terugverdiend.”

Bij de nieuwe Action is er legio parkeerruimte. Beeld: Wikimedia Commons

Vertrouwd assortiment
Mikkers verklapt dat klanten bij de nieuwe Action terecht kunnen voor de vertrouwde hebbedingetjes. ,,Denk aan de bekende, uiterst stijlvolle interieurartikelen waar wij om bekendstaan. Zoals bordjes met de tekst ‘In dit huis hebben we plezier maken we fouten zeggen we sorry beginnen we opnieuw worden we boos vergeven we geven we knuffels horen we bij elkaar hebben we lief‘, in zeventien verschillende lettertypes, maar ook ruitensproeiervloeistof voor € 1,99. Plus een uitgebreid assortiment sterke drank. We verwachten namelijk nogal wat Russen. Ik moet er ook bij vermelden dat onze producten zichtbaar en onzichtbaar zijn beveiligd tegen diefstal. Verduisteringen zijn op de maan helaas aan de orde van de dag.”

Speciale actie
De Action op de maan opent komende maandag om 9.00 uur en is zeven dagen in de week tot 22.00 uur geopend. De eerste honderd betalende klanten staat iets bijzonders te wachten; zij worden door een personeelslid begroet aan de kassa.

Deel dit artikel: