Advies burgemeester Zandvoort: ‘Kom per boot naar circuit’

Hoewel het nog een jaar duurt tot de Grand Prix van Zandvoort wordt verreden, zijn er nu al zorgen over de enorme bezoekersaantallen in de populaire badplaats. Maar burgemeester Niek Meijer heeft dé oplossing.

Via Calais
,,Ik raad iedereen aan om via Calais te rijden en daar de trein of ferry naar Dover te nemen. Eenmaal in Engeland reis je naar Newcastle. Neem daar de boot naar IJmuiden. Na een mooie strandwandeling van twee uurtjes ben je zó op het circuit”, adviseert de burgervader.

Max Verstappen in de bocht. Foto: pexels.com/Aaron Cornelissen

Treintje
Betere manieren om Zandvoort te bereiken, zijn er volgens Meijer niet. ,,Je kunt natuurlijk met de auto komen, maar dan sta je op de heenweg waarschijnlijk net zo veel stil als de coureurs van het Renault-team. Met de trein kan ook, maar ik vraag me af wie daar zin om heeft. Gezien het gebrek aan inhaalmogelijkheden op het circuit kijken de toeschouwers op de racedag waarschijnlijk al naar een treintje.”

Max Verstappen denkt niet dat hij het advies van de burgemeester opvolgt: ,,Grote kans dat ik het weekend van de GP van Zandvoort toch gewoon in de auto stap.”

Deel dit artikel: