Afscheid als prof: Robin van Persie gaat afbouwen bij Rotterdams recreantenteam


Robin van Persie stopt met prestatief voetbal. Na een lange loopbaan als topvoetballer wil de 34-jarige aanvaller nog een paar jaar in een lager elftal een balletje trappen. Dat gaat hij doen bij de Rotterdamse vereniging Feyenoord.

102 keer in Oranje
Van Persie debuteerde op 21-jarige leeftijd in het betaald voetbal. Een opvallende scout van Arsenal kreeg de Rotterdamse amateur in het vizier en haalde hem naar Londen. Daarna kwam Van Persie nog uit voor Manchester United en Fenerbahçe. Ook droeg hij 102 keer het shirt van Oranje.

Robin van Persie, hier nog als prof. Foto: Wikimedia Commons

Contributie
Na ruim dertien jaar voetbal op niveau vindt de spits het echter mooi geweest. ,,Het leven van een topvoetballer is best zwaar. Dagelijks trainen, voetballen in het weekend en soms pittige trainingskampen. Bovendien sta je altijd in de schijnwerpers. Daar heb ik geen zin meer in. Vandaar mijn keuze voor Feyenoord, ook omdat de hoogte van de contributie best meevalt”, legt hij uit.

Van Persie zegt uit te kijken naar een leven in de kelder van het voetbal. ,,Ik heb altijd al gezegd dat ik de laatste jaren met wat vrienden om me heen wil afbouwen, zonder dat het resultaat belangrijk is. Wat ik ook fijn vind, is dat ik bij Feyenoord niet verplicht ben om te trainen. Al ben ik wel van plan om donderdagavond te gaan en daarna een kaartje te leggen in de kantine.”

Baaldag
De eerste competitiewedstrijd van Feyenoord na de winterstop is op 21 januari, uit tegen Ajax. Volgens Van Persie is het echter nog niet zeker dat die wedstrijd doorgaat. ,,Er zijn dan wat jongens op wintersport. Mij komt die datum trouwens ook niet zo goed uit, want ik heb de avond ervoor een feest. Het kan goed zijn dat we een baaldag opnemen en die wedstrijd later inhalen. Of we komen gewoon niet opdagen. Op ons niveau is dat heel normaal.”