Ajacied Donyell Malen treurt na doelpunt tegen Ajax: ‘Balen’

Bij Donyell Malen kon er na afloop van PSV – Ajax (1-1) geen lachje af. De jeugdige spits van PSV, vaak Mr. Ajax genoemd, werkte de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman en verpestte zo geheel onbedoeld een Amsterdams feestje.

Met nog een kwartier op de klok dook Malen, geheeld onbedoeld natuurlijk, op voor zijn ploeggenoot André Onana. In plaats van de bal richting de tweede ring te trappen, knalde hij het leer in het doel, tot zijn eigen ontgoocheling. ,,Dit is enorm balen. Ik weet niet wat me overkwam”, treurde hij na de topper. ,,Ondanks dat ik een PSV-shirt draag, ben ik natuurlijk een Ajax-speler in hart en nieren. Tenminste, Sjaak Swart zei vorige week dat ik nog steeds een Ajacied ben en het is niet aan mij om de woorden van zo’n wijze, genuanceerde man in twijfel te trekken.”

Donyell Malen treurt na – opnieuw – een teleurstellend optreden. Beeld: YouTube/Omroep Brabant

Boos
Malen vervolgde: ,,Direct na mijn goal heb ik me verontschuldigd bij mijn teamgenoten. De meesten waren best boos. Alleen Joël Veltman toonde zich begripvol. ‘Kop op, ik heb ook weleens in eigen doel geschoten’, zei hij. Dat is mooi, maar het neemt niet weg dat ik me verschrikkelijk voel. De bondscoach zat nota bene op de tribune. Ik denk niet dat ik na deze domme actie nog een oproep hoef te verwachten. Hopelijk kan ik nog voor Marokko kiezen.”

Contract
In het Eindhovense kamp was de stemming beter dan de gemoedstoestand van Donyell Malen. Mark van Bommel: ,,Ik heb het doelpunt niet gezien, want ik kijk nooit naar wedstrijden van Ajax. Maar ik hoorde dat die Malen zijn eigen keeper heeft gepasseerd, haha. Als hij dat nog vaker doet, mag hij best bij PSV komen voetballen!”

Deel dit artikel: