Ajax blijft in spoor van kampioen Feyenoord – ook godenzonen verliezen thuis


Ondanks het lastige programma dit weekend is de achterstand van Ajax op regerend kampioen Feyenoord dit weekend niet groter geworden. De Amsterdamse club kwam vanmiddag, door de 1-2 nederlaag tegen Vitesse, zelfs op doelsaldo dichterbij.

Iets rechtzetten
,,Wedstrijden tegen Vitesse zijn per definitie lastig voor ons”, zei een opgeluchte Ajax-trainer Marcel Keizer na afloop. ,,De tegenstander, die zichzelf de afgelopen week nog blameerde tegen een amateurploeg, heeft iets recht te zetten en kan er vol in vliegen. Door zulke duels zonder kleerscheuren door te komen, bewijs je jezelf een grote dienst richting een eventuele landstitel.”

Het thuispubliek had reden tot juichen: Ajax kwam op doelsaldo dichter bij Feyenoord.

Tevreden
Dat Feyenoord gisteravond al speelde, is volgens de succestrainer wel een groot voordeel. ,,Wij wisten daardoor exact welk resultaat nodig was om bij te blijven. We hadden zelfs een puntje in kunnen lopen, als Klaas-Jan (Huntelaar, red.) de paal niet had geraakt, maar al met al mogen we dik tevreden zijn dat we op doelsaldo dichterbij zijn gekomen.”

Afscheid van Davy Klaassen
Davy Klaassen, die in de rust afscheid nam van Ajax en de nog aanwezige supporters, sprak van een mooie dag. ,,Het is goed om te zien dat mijn oud-teamgenoten zich ook zonder mij aan de kampioen kunnen spiegelen, en dat ik niet gemist word. Dat laatste is trouwens helemaal wederzijds.”