Ajax-coach blij met 1-1 tegen Heracles: ‘Prima uitgangspunt voor return’


De wedstrijd tegen Heracles eindigde in 1-1, maar Ajax stapte zaterdagavond als morele winnaar van het veld. Coach Erik ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg over twee wedstrijden aan het langste eind trekt.

Perspectief
,,Dit biedt perspectief”, analyseerde Ten Hag na het duel. ,,Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar 1-1 is toch een prima uitgangspunt. Als we in de return drie keer scoren, moet Heracles er al vier maken om ons te verslaan. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.”

Ten Hag ziet het helemaal zitten. Beeld: Voetbal Inside

Generale repetitie
Volgens de – vooral in Eindhoven en Rotterdam – populaire Tukker hebben zijn pupillen goed naar hem geluisterd. ,,Ik heb mijn spelers de opdracht gegeven deze wedstrijd als generale repetitie voor dinsdag (dan is Ajax – Standard Luik, red.) te beschouwen. Voor dat examen zijn ze met vlag en wimpel geslaagd. Als het dinsdag ook 1-1 wordt, staan we namelijk al met één been in de finale van de Champions League.”

De oefenmeester maakte ook van de gelegenheid gebruik om de KNVB te bedanken. ,,Het is fijn dat ze ons laten beginnen tegen een bescheiden ploeg als Heracles, met alle respect natuurlijk. Daardoor kon ik een paar dragende spelers rust geven, zodat we dinsdag goed voor de dag komen en het land goed kunnen vertegenwoordigen.”

Stootje
Nieuwkomer Dusan Tadic deelde Ten Hags enthousiasme, ondanks de twee gemorste punten. ,,We kunnen een stootje hebben. Volgens de analisten van de NOS beginnen we het seizoen met een voorsprong van twintig punten op de rest. Zelfs in het geval dat PSV wint van FC Utrecht, hebben we nog een veilige marge van achttien punten. Die geven we natuurlijk nooit meer uit handen.”