Ajax klaar voor glazen huis-actie – opbrengst naar nieuwe linksback


Drie bekende oud-Ajacieden laten zich komende zondagmiddag, tijdens Ajax – Feyenoord, opsluiten in een glazen huis in de Amsterdam ArenA. Supporters kunnen dan tegen betaling plaatjes aanvragen. De opbrengst komt ten goede aan Ajax.

Opgesloten
Op de schouders van Ronald de Boer, Dennis Bergkamp en Marcel Keizer rust de taak om zondag plaats te nemen in een speciaal opgebouwd glazen huis, net naast het speelveld. Even voor half drie wordt het trio opgesloten. Twee uur later mogen de mannen het huis verlaten en wordt de opbrengst bekendgemaakt.

Dit alles is niet zo makkelijk als het wellicht lijkt. Gedurende hun verblijf in het doorzichtige huis mag het trio niet eten of drinken. Bovendien zijn ze verplicht om naar de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord te kijken en moeten ze tot het einde van het duel blijven, wat nogal een opgave lijkt te zijn in de hoofdstedelijke voetbaltempel.

Het glazen huis is al gereed. Beeld: Twitter/Ziggo.

Crisisgebied
Net als bij de glazen huis-actie van 3FM wordt er ook in Amsterdam aandacht gevraagd voor een stille ramp. Deze keer is dit Ajax. In het rampgebied vechten mensen elkaar de tent uit. Ook is er sprake van sportieve crisis; de club staat al jarenlang droog. Tot overmaat van ramp lukt het Ajax ook al niet om de naam van de thuishaven te veranderen in Johan Cruijff Arena.

Met het geld dat binnenkomt, en dat kan doordat mensen plaatjes aanvragen of geld in de brievenbus stoppen, probeert Ajax er weer bovenop te komen. Een deel van de verwachte opbrengst komt ten goede aan een talentvolle 17-jarige linksback uit Denemarken. De rest gaat naar Marc Overmars, zodat zijn bonus is veiliggesteld.

Veiling
In de rust van de wedstrijd vindt er een veiling plaats. Mensen kunnen dan bieden op kosteloos beschikbaar gestelde items, zoals een gesigneerd Ajax-shirt of Joël Veltman.