Ajax laat stoeltjes omsmelten: stukje ArenA voor elke seizoenskaarthouder

De mensen die voor komend seizoen een Ajax-seizoenskaart hebben besteld krijgen binnenkort een bijzonder waardevol pasje thuis. De club heeft namelijk een groot deel van de ruim 50.000 stoeltjes in de Johan Cruijff ArenA om laten smelten en het plastic verwerkt in de clubcards, zodat supporters toch in contact komen met hun zitje.

,,Het merendeel van onze fans heeft een moeilijk seizoen achter de rug. Een seizoen waarin ze niet naar het stadion mochten. Dat is een ernstige schending van hun keuzevrijheid; normaal maken ze zelf de keuze om thuis te blijven. Daarom wilden we, als club, wat extra’s doen”, vertelt clubdirecteur Edwin van der Sar.

Stukje stadion

Om de hondstrouwe fans toch betrokken te houden, krijgen ze allemaal een stukje stadion thuis. Van der Sar: ,,We hebben 90% van alle stoeltjes om laten smelten. De plasticopbrengst wordt verwerkt in de seizoenskaarten en het restant gaat naar lokale plastisch chirurgen. Zo krijgen onze supporters toch een stuk van het stoeltje waarvoor ze betalen, zonder dat ze verplicht naar de ArenA moeten komen.”

Ongeveer vijfduizend stoeltjes in de voetbaltempel blijven intact. Volgens Van der Sar is dat nodig om fans van de bezoekende clubs, spelers die Ajax volgend seizoen vergeet in te schrijven voor Europees voetbal en Andre Onana toch een goede plek te geven.

Deel dit artikel: