Ajax maakt statement tegen late treffers PSV en scoort bewust niet


Niet alleen FC Twente-trainer Gertjan Verbeek is helemaal klaar met ‘Lucky PSV’. Ook Ajax heeft zondagmiddag afstand genomen van PSV, dat dit seizoen vaak met matig voetbal en door late doelpunten wint. Coach Erik ten Hag liet zijn talenten bewust doelpuntloos gelijkspelen tegen FC Utrecht: 0-0.

Angsthazenvoetbal
,,Wat PSV dit seizoen doet, heeft natuurlijk helemaal niks met voetbal te maken”, zei Ten Hag in de catacomben. ,,Ze spelen angsthazenvoetbal, maar winnen wel steeds. Ik heb mijn spelers tijdens de wedstrijdbespreking gezegd dat ze niet moeten scoren. Die opdracht hebben ze goed uitgevoerd. En gelukkig begreep ook scheidsrechter Makkelie dat we vandaag niet geholpen wensten te worden.”

 Erik ten Hag is geen fan van PSV. Beeld: YouTube/NOS

Erik ten Hag is geen fan van PSV. Beeld: YouTube/NOS

Afstand van PSV
Ten Hag hoopt met zijn actie een duidelijk statement te hebben gemaakt. “Het wordt tijd dat de KNVB optreedt tegen het Eindhovense antivoetbal. Hoe? Bijvoorbeeld door de blessuretijd af te schaffen, zodat ze daarin niet meer kunnen scoren. Zolang dat niet gebeurt, scoren wij niet. Laat onze mening duidelijk zijn: wij nemen afstand van PSV.”

Overigens nam PSV door het gelijkspel in Utrecht ook afstand van Ajax. Het verschil op de ranglijst is gegroeid tot zeven punten.