Ajax meldt zich alvast bij PSV voor Steven Berghuis

Ajax heeft zich bij PSV gemeld voor Steven Berghuis. De flankaanvaller staat nog bij Feyenoord onder contract, maar de landskampioen wil op de eerste rang zitten in het geval dat Berghuis naar PSV verkast.

Vroeg
,,Beter te vroeg dan te laat”, vindt spelershandelaar Marc Overmars van Ajax. ,,Het ziet ernaar uit dat PSV Berghuis aantrekt om Steven Bergwijn te vervangen. Bergwijn speelt nog bij PSV, maar we nemen hem binnenkort over. Zo zitten we lekker ruim in onze buitenspelers.”

Berghuis in Oranje. Foto: Wikimedia CC/Ailura

Preferred supplier
Voor Overmars was het geen optie om Berghuis rechtstreeks van Feyenoord over te nemen. ,,Onze relatie met Feyenoord is al jaren niet zo best, dus het is onwaarschijnlijk dat ze hem aan ons willen verkopen. Of ze vragen een belachelijk hoog bedrag voor hem, dat kan ook nog. PSV is een van onze preferred suppliers en we verwachten dat de deal snel beklonken is.”

Met de aankoop van het aanvalsduo is naar verwachting een bedrag van rond de 60 miljoen euro gemoeid (58 miljoen voor Bergwijn en 2 miljoen voor Berghuis). Volgens Overmars is dat geen probleem. ,,Door onze succesvolle Champions League-campagne speelt geld geen rol. Het is inderdaad een berg geld, maar daaraan hebben we geen gebrek. Zeker niet als Bergwijn en Berghuis hier straks voetballen.”

Deel dit artikel: