Ajax profiteert van Avondje NAC voor spelers: 0-8


Het idee was goed; de uitvoering iets minder geslaagd. Om de kloof tussen spelers en fans kleiner te maken, had het bestuur van NAC Breda de spelers voor en tijdens de wedstrijd tegen Ajax bier laten drinken. Hoewel het komische taferelen opleverde, lachte Ajax zaterdagavond het hardst: 0-8.

Avondje NAC
,,We wilden de spelers, vooral de jongens die nog redelijk nieuw zijn bij de club, kennis laten maken met een typisch Avondje NAC, zodat ze dichter bij de fans komen”, vertelt een bestuurslid. ,,Eén van de belangrijkste ingrediënten daarvan is veel bier. Drie uur voor de wedstrijd zijn ze begonnen met indrinken in het supportershome. Ook tijdens de wedstrijd konden ze nog drinken, want we hadden de bidons gevuld met bier. Ik denk dat we kunnen terugkijken op een mooie avond.”

Dubbel
Dat laatste geldt zeker ook voor Ajax. Tegen elf zwalkende NAC-spelers hoefden de godenzonen zich nauwelijks in te spannen. De uitslag, 0-8, was zelfs geflatteerd: het had eigenlijk 0-9 moeten zijn. NAC-trainer Stijn Vreven, die zelf ook flink ingenomen had: ,,Het krachtsverschil was wel érg groot, Het leek wel of Ajax met 22 spelers op het veld stond. Maar als ik gedronken heb, zie ik wel vaker dubbel.”

Vervolg
Het is waarschijnlijk dat de drinkactie dit seizoen nog een vervolg krijgt, laat de club weten. ,,De reacties waren positief, vooral uit Amsterdamse hoek. We gaan het dan ook zeker nog eens herhalen, maar dan wel als er een tegenstander op bezoek komt die we ook met een slok op kunnen kloppen. Feyenoord bijvoorbeeld.”