Ajax steekt Dotan hart onder riem: ‘Wij hebben al jaren nepfans’


Gedeelde smart is halve smart, moet Ajax-bestuurslid Marc Overmars gedacht hebben. In een open brief aan Dotan schrijft de directeur voetbalzaken dat de zanger niet de enige is die wordt gesteund door een leger nepfans: ‘Ook bij Ajax gebeurt het.’

Niet schamen
,,We weten hoe je je voelt'”, schrijft Overmars in clubblad De Telegraaf aan de geplaagde zanger die momenteel heviger onder vuur ligt dan Damascus. ,,Het gebeurt bij ons ook, en waarschijnlijk op grotere schaal dan bij jou. Zogenaamde supporters die vertrekken voordat een wedstrijd is afgelopen of zelfs helemaal niet op komen dagen, ‘fans’, die onze beste speler uitfluiten, ga zo maar door. Je hoeft je daar niet voor te schamen.”

Zanger Dotan treedt op voor zijn trouwe fans. Foto: Flickr Creative Commons/Jorn Idzerda

Overeenkomsten met Ajax
Overmars zegt zich bijna verplicht te voelen om de chansonnier – wiens muziek een wonderbaarlijke genezende werking heeft – een hart onder de riem te steken. ,,Bij Ajax kunnen we ons perfect met hem identificeren. Hij is geboren in Jeruzalem en opgegroeid in Amsterdam. Gezien de hoeveelheid Israëlische vlaggen in ons stadion, geldt dat ook voor veel Ajax-fans. En er is nog een overeenkomst tussen Dotan en onze club: zijn laatste succes (het nummer Home, red.) dateert uit het voorjaar van 2014; de laatste keer dat wij kampioen werden.”

null

null

Blij met steun
Dotan zegt blij te zijn met de steun van Ajax, maar plaatst wel een kritische kanttekening: ,,Ik sta er niet van te kijken als ‘Marc Overmars’ in werkelijkheid ook een nepfan is.”