Ajax-supporter snapt ophef over herdenking niet: ‘Ik ben al vier jaar stil’


Ajax-fan Cristian Mandigers heeft geen goed woord over voor actiecomité Geen 4 Mei voor Mij. Hij vindt het belachelijk dat de activisten moeite hebben om, tijdens de dodenherdenking, twee minuten hun mond te houden. Zelf is hij al vier jaar stil en dat kost hem geen enkele moeite.

Pot lijm
De voetballiefhebber praat niet, dus ook niet met ons, maar reageert via e-mail op alle ophef rondom het voorgestelde lawaaiprotest. ,,Een jaar telt 525.600 minuten. En nét in die twee minuten per jaar dat we even stilstaan bij oorlogsslachtoffers willen zij lawaai gaan maken. Dan heb je volgens mij iets te lang met je neus boven een pot lijm gehangen”, schrijft Mandigers.

Cristian Mandigers (midden) is stil.

Twee miljoen minuten stil
Daar kan de inwoner van Helmond met zijn pet niet bij. ,,Ik kan me niet voorstellen dat twee minuten je mond houden zo moeilijk is. Zelf ben ik al sinds het voorjaar van 2014 (het laatste kampioenschap van Ajax, red.) stil. Dat zijn ruim twee miljoen minuten. En dan heb ik de schrikkeldag in 2016 meegerekend. Kost me geen enkele moeite, maar blijkbaar denken de mediageile sekteleden van Geen 4 Mei Voor Mij daar anders over.”

De Ajax-sympathisant schrijft te hopen dat hij zijn stilte in het voorjaar van 2019 eindelijk mag doorbreken. ,,Dat zou betekenen dat Ajax weer eens kampioen wordt. Tot die tijd ben ik stil. Zeker vanavond, tijdens de herdenking. Die ga ik op tv volgen en dat combineer ik met een bezoek aan mijn praatgrage vriend Oscar, die voor PSV is. Want vanavond is hij gelukkig ook twee minuten stil.”