Ajax-transfer Kjell Scherpen lijkt definitief van de baan na ontdekking kleutertekening doelman

De kans dat FC Emmen-doelman Kjell Scherpen naar Ajax verhuist, lijkt kleiner dan ooit. De goalie lag al onder vuur nadat enkele tweets die hij op 11-jarige leeftijd componeerde opdoken. Nu is de situatie nóg erger geworden: er is een tekening ontdekt waaruit zijn voorkeur voor Juventus blijkt.

Tekening op Hyves
De bewuste tekening dook vanochtend op. Ze is gemaakt in september 2005, toen Scherpen vijf jaar oud was. Op de prent zien we een scène uit een voetbalwedstrijd: vier voetballers, een bal en een doel. De doelman postte de tekening op 5-jarige leeftijd trots op Hyves. Door knap speurwerk van een internetdetective kwam het kunstwerkje boven water.

Een opvallend detail is het kleurgebruik. Kjell Scherpen gebruikte alleen zwart en wit; de clubkleuren van Juventus. En laat Juventus nu net de volgende Champions League-tegenstander van Ajax zijn…

Het gewraakte meesterwerkje. Beeld: desiakhbar.com

Niet meer welkom
Op social media weten fans van Ajax het zeker: Scherpen is 100% anti-Ajax. ,,Het is wel duidelijk dat Kjell Scherpen supporter is van onze grootste rivalen. Hij wás al niet welkom, maar nu is hij dat helemaal niet meer. Laat hem maar lekker naar Juventus gaan”, schrijft @Ajax_vakkie410 op Twitter. Dat bericht werd in korte tijd enkele honderden keren geliket, onder meer door Kjell Scherpen.

Overigens dook er vandaag nóg meer belastend materiaal op. Tijdens het WK van 2014 plaatste Kjell Scherpen een foto van de Nederlandse vlag op Facebook. Ongetwijfeld is dat bedoeld als steunbetuiging aan het in het rood-wit-blauw spelende Willem II, vanavond de tegenstander van Ajax.

Deel dit artikel: