Ajax vergeet te winnen in München: ‘Slordig van ons’


De nieuwssites, kranten en De Telegraaf waren het met elkaar eens: Ajax speelde dinsdagavond fantastisch, maar vergat te winnen. Dat laatste wijt coach Erik ten Hag aan de stress van een uitwedstrijd in het buitenland.

Door de grond zakken
Al snel na het laatste fluitsignaal was het besef er: Bayern München – Ajax was geëindigd in 1-1, waar de bezoekers de beste kansen hadden. ,,Na afloop rende ik het veld op en vloog ik Hakim Ziyech om de nek. Maar ik merkte dat hij minder blij was dan ik. ‘Trainer, we zijn iets vergeten’, zei hij. Toen hij vervolgens op het scorebord wees, wist ik he: we waren vergeten te winnen. Toen kon ik wel even door de grond zakken”, vertelt Ten Hag openhartig.

Reisstress
,,Op de eerste plaats is het natuurlijk slordig van ons, maar ik kan mijn jonge spelers weinig verwijten. Voetballen in een volgepakte Allianz Arena doen we niet dagelijks. En wat te denken van de reisstress? De jongens moeten al denken aan alle reispapieren en hun hoofdtelefoon. Dan kan het gebeuren dat je een keer iets vergeet.”

Donny van de Beek beseft het: hij vergat zojuist om te scoren. Beeld: Ziggo Sports

Progressie
Ten Hag vindt niettemin dat zijn pupillen progressie boeken. ,,Laatst tegen PSV vergaten ze te voetballen, te scoren en uiteindelijk ook te winnen. Tegen Bayern dachten ze gelukkig wel aan die eerste twee zaken, dus ik ben niet ontevreden.”

Veel tijd om stil te staan bij het onnodige gelijkspel heeft Ajax niet; komende zondag wacht het thuisduel met AZ. Ten Hag: ,,Dan moeten we gewoon drie punten pakken om in de kampioensrace te blijven. Anders kunnen we het wel vergeten.”