Ajax volgt voorbeeld PSV en stelt ook steward aan

Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen, maar het bestuur denkt het lek boven te hebben. Net als rivaal PSV gaat de club een steward aanstellen die één duidelijke taak heeft: zorgen dat het publiek weer graag naar de ArenA komt.

Na de niet onverdienstelijke remise tegen Volendam voelde Ajaxdirecteur Edwin van der Sar de noodzaak om in te grijpen. ,,We zullen normaal nooit onze concurrenten imiteren, maar intern zijn we tot de conclusie gekomen dat we, net als PSV, ook een steward nodig hebben. Iemand met de focus op publiek, die zorgt dat de mensen weer graag naar het stadion komen. En die eraan bijdraagt dat het lekker doorloopt, zodat er in de 70e minuut bij een 0-1 achterstand geen opstoppingen bij de uitgang ontstaan.”

Ajax is op zoek naar een nieuwe steward. Beeld: ajax.nl

Voetbalkennis niet vereist

In de vrijdag gepubliceerde vacature staat dat voetbalkennis geen harde eis, maar slechts een pre is. Van der Sar: “De mensen die nu verantwoordelijk zijn voor het technisch beleid kun je maar moeilijk betrappen op voetbalkennis. Dan zou het een beetje onterecht zijn om zoiets wél te eisen van onze nieuwe collega. We zoeken gewoon een enthousiast iemand met vakkennis. Kennis van vak 027 om specifieker te zijn, want dat wordt de werkplek.”

Veel reacties

De charismatische bestuurder meldt tevreden al een flink aantal reacties te hebben. ,,Kandidaten zijn blijkbaar onder de indruk van wat we te bieden hebben. Zo staat in de functieomschrijving bijvoorbeeld dat de steward met zijn of haar rug naar het veld moet staan. Nou, dat wil iedereen op het moment wel.”

Deel dit artikel: