Ajax vreest besmetting met PSV-virus

Zo’n beetje de halve wereld vreest voor het coronavirus, maar bij Ajax hebben ze heel andere zaken aan hun hoofd. De Amsterdamse club is bang te zijn besmet met het PSV-virus. De symptomen daarvan: slecht voetbal, spelers die niet thuis geven en veel verliespunten.

Kampioensmutsen
Tot eind januari leek er niets aan de hand voor de machtige godenzonen. Waar PSV wekelijks punten morste, bleef Ajax maar winnen. De voorsprong op de concurrentie was zó groot, dat er al plannen waren om kampioensmutsen, -sjaals en -truien te produceren.

Toch leek het er, niet voor de eerste keer in de recente geschiedenis, op dat Ajax te vroeg had gejuicht. In de thuiswedstrijd tegen PSV op 2 februari liep de helft van Ajax geblesseerd of met koorts van het veld. Sindsdien loopt het binnen de club voor geen meter. ,,We vermoeden dat spelers van Ajax tijdens het duel met PSV zijn besmet”, zegt clubdokter Nils Bijnen. ,,Het is geen ernstige aandoening, maar wel een hardnekkig virus. Een typisch Brabants virus ook, en dat is duidelijk te zien: spelers bewegen over het veld alsof ze vier dagen carnaval in de benen hebben.”

Donny van de Beek voelt aan het voorhoofd: waarschijnlijk is ook hij besmet met het Eindhovense virus. Beeld: YouTube/Ziggo Sport

Rust het beste medicijn
Het beste medicijn tegen het PSV-virus is rust, weet ook Ajax-trainer Erik ten Hag. ,,Dat Andre Onana komende donderdag weer kan keepen tegen het toneelgezelschap van Getafe, stemt ons hoopvol. Hij neemt bij het nemen van zijn doeltrappen zó veel tijd, dat de geïnfecteerden waarschijnlijk grotendeels hersteld zijn op het moment dat de bal weer in het spel is. Mocht dat niet voldoende blijken, dan moeten we de KNVB of het KNMI lief aankijken. Wellicht zijn zij bereid om ons een weekje extra vrij te geven.”

Ten Hag ziet ook een positieve kant aan de situatie. ,,Het PSV-virus is vervelend, maar gelukkig is de kampioenskoorts de laatste weken flink gezakt. Daar hoor je momenteel bijna niemand meer over.”

Deel dit artikel: