Ajax woest op KNVB na verplaatsing Johan Cruijff Schaal-duel: ‘Pure competitievervalsing’

Het besluit van de KNVB om het duel om de Johan Cruijff Schaal een dag te vervroegen, valt in Amsterdam niet in goede aarde. Ajax spreekt van competitievervalsing en tekent bezwaar aan.

Meer tijd
De strijd om de Johan Cruijff Schaal – die door velen wordt beschouwd als de belangrijkste wedstrijd van het jaar – zou in eerste instantie op zondag 28 juli plaatsvinden. De KNVB verplaatste die wedstrijd vandaag naar zaterdag 27 juli. Zo zou PSV meer tijd hebben om zich voor te bereiden op de voorronde van de Champions League, de week erop.

De zéér gewilde schaal. Foto: Wikimedia CC/BT1985

De zéér gewilde schaal. Foto: Wikimedia CC/BT1985

Plannen
Ajax-directeur Edwin van der Sar vindt het maar belachelijk. ,,Dit besluit kent alleen maar verliezers. Wij van Ajax, maar ook de voetballiefhebber. Veel mensen hadden ongetwijfeld al plannen gemaakt voor 27 juli en die kunnen nu de prullenbak in. En dat allemaal omdat PSV zo nodig een dag rust moet hebben.”

,,Het slaat echt nergens op”, klaagt de oud-keeper nog even verder. ,,We hebben het hier over topsporters. Die moeten mákkelijk twee wedstrijden in vier dagen kunnen spelen. Dit is pure competitievervalsing. De KNVB bewijst andermaal op de hand van PSV te zijn en wij gaan dan ook in bezwaar.”

Begrip
PSV-coach Mark van Bommel begrijpt de woede uit Amsterdam. ,,Ze hebben alle aanleiding om zich tekortgedaan te voelen. Als ik voor Ajax werkte, wat ik mezelf trouwens zeker nog wel ooit zie doen, had ik waarschijnlijk hetzelfde gereageerd.”

Deel dit artikel: