Ajax zet Pokémon Go in tegen lege tribunes


Ajax denkt te weten hoe het af moet rekenen met het alsmaar toenemende aantal lege stoeltjes in de Amsterdam ArenA. De club laat Pokémon Go-figuren op de tribunes plaatsen en hoopt daarmee mensen het stadion in te krijgen.

Alles geprobeerd
,,We hebben recentelijk alles geprobeerd om de ArenA vol te krijgen. Jaren geleden probeerden we dat zelfs met goede resultaten en dito voetbal. Toen dat ook niet voor volle tribunes zorgde, zijn we daar maar mee gestopt. Ook onze ideeën van de afgelopen seizoenen, zoals het aantrekken van Yaya Sanogo en Niki Zimling, waren niet echt succesvol. We hebben onze hoop nu gevestigd op de nieuwe rage”, licht bestuurslid Marc Overmars toe.

Virtuele figuren op de tribunes
Het idee is als volgt: Ajax heeft de ontwikkelaars van Pokémon Go gevraagd een groot aantal virtuele figuren op de tribunes te plaatsen. Wanneer iemand die plek bezoekt, scoort hij punten. Overmars: ,,We hopen hiermee Pokémonjagers te motiveren naar de ArenA te komen en hun verzameling van digitale karakters compleet te maken. Daarvoor hebben ze natuurlijk wel een toegangsbewijs nodig, maar dat zal geen probleem zijn: als iemand zo weinig smaak heeft om Pokémon Go te spelen, wil hij vast ook wel wat euro’s neertellen voor een bezoekje aan onze voetbaltempel.”

Een impressie van een door Pokémon-figuren bezette tribune.

Een impressie van een door Pokémon-figuren bezette tribune.

Meer mogelijkheden
Fanatieke Ajax-supporter Cristian staat positief tegenover het idee en ziet zelfs meer mogelijkheden: ,,Van mij mogen ze ook een paar van die Pokémons in het strafschopgebied van de tegenstanders zetten. Dan gaat Ajax misschien wat vaker in de aanval.”