Ajaxfans gooien muntjes naar bestuur Real Madrid op Plaza Mayor

Fans van Ajax hebben zich woensdag in Madrid van hun gulste kant laten zien. Op Plaza Mayor, een van de vele pleinen in de Spaanse hoofdstad, gooiden zij muntgeld naar lunchende bestuurders van Real Madrid.

Opdrukoefeningen
Enkele tientallen Nederlandse supporters dronken woensdagmiddag nog een pilsje op Plaza Mayor voordat ze op het vliegtuig naar huis stapten. Toen ze er lucht van kregen dat het bestuur van Real Madrid ook op het plein zat, vroegen ze de Spanjaarden om opdrukoefeningen te doen, in ruil voor wat kleingeld. Clubvoorzitter Florentino Pérez (71) hoefde daar niet lang over na te denken en demonstreerde zijn fitheid terwijl het uitgelaten publiek aritmisch klapte.

Bestuurders van Real Madrid bereiden hun oefening voor. Beeld: YouTube/Aditya Poudjal

Nieuwe verdediger
Pérez was tevreden over de opbrengst. ,,Nu we uit de Champions League liggen, moeten we op zoek naar alternatieve geldbronnen. Deze steun van onze Nederlandse amigos is zeer welkom. We zullen het bijleggen om een vervanger voor Sergio Ramos te kopen, ofwel een deel van de ontslagvergoeding van onze huidige trainer Santiago Solari te betalen.”

Spaanse kranten tonen zich verontwaardigd door de actie – nog maar drie jaar nadat PSV-fans lokale zigeuners hadden gekleineerd. ,,Schandalig”, kopt El País in de middageditie. ,,Alsof Real Madrid gisteren nog niet genoeg vernederd is.”

Deel dit artikel: