Ajaxfans proberen siësta spelers Real Madrid te verstoren


Naar schatting drie fans van Ajax hebben woensdagmiddag flink huisgehouden bij het hotel waar de spelers van Real Madrid verblijven. Ze staken vuurwerk af, hopende de siësta van de Madrilenen te verstoren. Helaas voor de amokmakers waren de voetbalsterren op dat moment niet in het hotel.

Hoog over
Rond half een ’s middags staken de Ajacieden vuurpijlen af bij het luxe hotel aan de Ferdinand Bolstraat. Dat verliep niet buitengewoon succesvol; de pijlen waren niet goed gericht en vlogen tientallen meters over of langs het hotel. Het leidde tot spottende opmerkingen van enkele omstanders. ,,We dachten dat Nemanja Gudelj weg was uit Amsterdam”, zei iemand, doelend op de oud-Ajacied die zijn vizier nogal eens verkeerd had afgesteld.

Zelfs bij het Rijksmuseum waren afzwaaiers zichtbaar. Foto: Wikimedia CC/Ilona May

Weinig ophef
De actie veroorzaakte weinig ophef op straat. Hoewel de knallen goed hoorbaar waren, haalden de meeste passanten de schouders op. Vermoedelijk dachten zij dat het om een doodnormale liquidatie ging.

Het lijkt er niet op dat de spelers van Real Madrid veel last hadden van de poging hun siësta te verstoren. Zij waren op dat moment namelijk niet in hun hotel, maar bezochten een coffeeshop op de Wallen, deden een dutje in het Vondelpark of gooiden muntjes naar Amsterdamse bedelaars op het Museumplein, in ruil voor wat opdrukoefeningen.