Ajaxfans steken vuurwerk af bij hotels tegenstanders Duncan Laurence

Fans van Ajax hebben vannacht opnieuw flink huisgehouden met vuurwerk, dit keer in Tel Aviv. Bij verschillende hotels waar tegenstanders van Duncan Laurence verbleven, staken ze sier- en lawinepijlen af. Ze hopen dat de Nederlander zich daardoor wél weet te plaatsen voor de finale.

Knal- en siervuurwerk
Onder meer bij het Hilton Hotel, Sheraton Tel Aviv en Grand Beach Hotel was het vannacht rond drie uur bal. Daar sliepen – of probeerden dat tenminste – onder meer de Armeense act Srbuk, de Maltesa Michela en de Noord-Macedonische nachtegaal Tamara Todevska. Ongeveer een half uur lang werd er volop knal- en siervuurwerk afgestoken. Daarna keerde de rust terug in de doorgaans zo vredige Israëlische badplaats.

Volgens de hoteldirectie van het Hilton is het vuurwerk niet onopgemerkt gebleven. ,,Veel van onze gasten zijn er wakker door geworden en waren not amused. We hebben vanmorgen ineens veel aanmeldingen gekregen voor de excursie naar de Klaagmuur, dus dat zegt wel genoeg.”

Bij het Hilton Hotel was het vannacht onrustig. Foto: Wikimedia CC/Ram Eisenberg

Afgrijselijke herrie
Leden van de F-Side – de harde en cameraschuwe kern van Ajax – eisten de actie op met een schriftelijk statement. ‘We hebben een verschrikkelijke herrie veroorzaakt. We weten echter niet zeker of de rivaliserende artiesten hier wakker van zijn geworden, want de meeste Songfestivaldeelnemers zijn natuurlijk wel gewend aan afgrijselijke herrie. We nemen tenminste aan dat ze zichzelf ook ooit hebben horen zingen. We hopen niettemin dat Duncan Laurence hierdoor minder te vrezen heeft van zijn rivalen.’

De F-Side heeft er vertrouwen in dat Laurence zich plaatst voor de finale, staat verderop in de geschreven verklaring. ‘Volgens Telegraaf-journalist Valentijn Driessen is hij kansloos, dus dan moet het goedkomen. Maar we willen ook weer niet te vroeg juichen. Dat hebben we vorige week wel afgeleerd.”

Deel dit artikel: