Alerte held redt man uit snikhete auto


Een oplettende voorbijganger heeft zaterdagmiddag rond 13.00 uur een man uit een snikhete auto bevrijd door een ruitje in te slaan. De auto stond vol in de zon geparkeerd aan de President Rooseveltlaan in Helmond. Redder en slachtoffer maken het naar omstandigheden goed. 

Flits
,,Ik reed met mijn auto richting Stiphout”, vertelt redder Willy Schuts. ,,Iets te hard, want ik had haast. Toen ik een in de berm geparkeerd Volkswagenbusje gepasseerd had, zag ik een lichtflits in mijn achteruitkijkspiegel. Ik vermoedde meteen dat er iemand in de auto zat en de bestuurder me ergens voor wilde waarschuwen.”

Grote steen
Schuts aarzelde geen moment en draaide om. ,,Toen ik bij de auto aankwam, zag ik dat er een man in wit overhemd onderuitgezakt achter het stuur zat. Hij reageerde nauwelijks op mijn gebaren, was rood aangelopen en maakte een versufte indruk. Ik heb daarom een grote steen gepakt en die dwars door de ruit gegooid. Daarbij raakte de arme man helaas lichtgewond aan zijn hoofd. Achteraf had ik misschien beter niet op de voorruit kunnen mikken. Maar ja, in het heetst van de strijd denk je daar niet aan hè.”

Redder Willy Schuts.

Politie
Niet lang na de heldhaftige daad arriveerde de politie op de plek des onheils. Schuts: ,,Ik dacht dat ze me kwamen bedanken, maar in plaats daarvan moest ik mee naar het bureau. Blijkbaar had ik een collega gestoord tijdens het uitvoeren van een snelheidscontrole.”