Analyticus Gertjan Verbeek: ‘FC Twente had die trainer al veel eerder moeten ontslaan’


,,Het is een puinhoop bij FC Twente en ze hadden die falende trainer al veel eerder de laan uit moeten sturen.” Dat zei voetbalanalyticus Gertjan Verbeek vanavond in het programma Voetbal Inside. De anders zo milde tv-persoonlijkheid had geen goed woord over voor de club uit Enschede.

Grote schande
,,Het is natuurlijk een grote schande dat zo’n club onderaan staat”, foeterde Verbeek. ,,In 2010 nog kampioen en nu dreigt degradatie. Ik snap goed dat ze hun trainer ontslagen hebben. Maanden geleden zei ik in dit programma al dat ze die vent eruit moesten gooien. Het is makkelijk om achteraf je gelijk te halen, maar ik doe het toch.”

Verbeek (op de voorgrond, met onverzorgd kapsel) was niet mild in VI. Beeld: YouTube/Voetbal Inside

Angsthazen
De graag geziene tv-persoonlijkheid stoort zich vooral aan de manier waarop FC Twente dit jaar voetbalt. ,,Het is een stelletje angsthazen. Geen spelvreugde, motivatie en bereidheid voor elkaar te werken. Als ze zo doorgaan, krijgen ze het ook in de Jupiler League lastig. Twee jaar geleden promoveerden ze met behulp van de KNVB, maar ze mogen er niet van uitgaan dat de bond ze nu weer helpt.”

Wie de nieuwe trainer van FC Twente moet worden, weet Verbeek zo niet. ,,Maar ze mogen mij altijd bellen. Ik denk dat ik het prima kan combineren met mijn baan als analyticus.”