André Onana gehuldigd voor 12,5 jaar tijdrekken

Het was vandaag dubbel feest voor André Onana. De atletische doelman hield tegen Sparta de nul, maar werd na afloop ook nog eens gehuldigd. Door zijn optreden van vanmiddag maakte hij namelijk de 12,5 jaar tijdrekken vol.

KNVB-bondsvoorzitter Just Spee wachtte de goalie na het duel op bij de catacomben en sprak hem toe: ,,André, vanmiddag heb je voor drie dagen tijd gerekt. Daarmee komt je totaal op precies 12,5 jaar veroorzaakte vertraging in de eredivisie. Een bijzondere prestatie, zeker omdat je nog maar vijf jaar bij Ajax speelt.”

Spee was niet met lege handen gekomen. Hij overhandigde Onana bloemen en een horloge met inscriptie. De verraste doelverdediger nam die dankbaar in ontvangst. ,,Vooral met de bloemen ben ik blij. Of ik het horloge ga dragen? Ik kan het niet beloven. Ik ben niet zo van de tijd”, bekende hij eerlijk.

André Onana wacht geduldig op wat komen gaat. Beeld: YouTube/AjaxTV

Teamprestatie

Volgens Onana had hij dit jubileum nooit in zijn eentje kunnen bereiken. ,,Het is een echte teamprestatie. Als de aanvallers van onze tegenstanders de bal niet zo vaak over of naast het vangnet hadden getrapt, had ik nooit zo veel doeltrappen kunnen nemen en dus nooit zo veel tijd kunnen rekken. Maar ik ben natuurlijk wel trots, vooral op de wedstrijd tegen RKC in oktober 2019. Het was spannend in de slotfase en ik kreeg in de 87e minuut een doeltrap te nemen. Die heb ik mooi over de jaarwisseling heen kunnen tillen.”

De betrouwbare keeper van Ajax zegt nog lang niet klaar te zijn. ,,Ik hoop binnen nu en drie jaar 25 jaar tijdrekken te kunnen halen. Een zilveren jubileum, zo noemen ze dat toch? Zilver past sowieso wel goed bij deze club.”

Deel dit artikel: