André Onana verlengt contract tot 2032: ‘Ik wil graag een keer kampioen worden met Ajax’

Goed nieuws voor Ajax: André Onana heeft zijn aflopende contract met dertien jaar verlengd. De atletische Kameroense goalie werd de afgelopen maanden met topclubs in verband gebracht, maar wil eerst een keer de landstitel winnen met Ajax voordat hij naar het buitenland vertrekt.

Niet verlengen geen optie
,,Ik wil graag een keer kampioen worden met Ajax”, aldus Onana, die volgende week zaterdag zijn 23e verjaardag niet viert. ,,Daarom heb ik de keuze gemaakt om mijn contract te verlengen. We staan momenteel vijf punten achter op PSV en na zondag vermoedelijk acht, dus niet verlengen was geen optie. En aangezien onze beste spelers na dit seizoen vertrekken, zal het de jaren hierna ook wel niet gaan gebeuren. Ik richt mijn pijlen op seizoen 2031-2032. In 2031 is er geen WK of EK, dus dan zijn we allemaal goed uitgerust.”

André Onana is nog wel even in de ArenA te bewonderen. Foto: Wikimedia CC/Femke Kruize

Mooie leeftijd
Als Onana’s contract afloopt, is hij 36. Volgens hem is dat een mooi moment om voor een grote competitie te kiezen. ,,Mensen vinden dat je op je 36e in de finale van je voetbalbestaan bent aangekomen, maar ze moeten niet vergeten dat ik Kameroens bloed heb. Mijn landgenoot Roger Milla was op zijn 42e op zijn best en Samuel Eto’o was op zijn 36e nog zó goed dat een topclub uit Amsterdam belangstelling in hem had. Als ik mijn lichaam goed onderhoud en de KNVB niet te veel doordeweekse wedstrijden plant, kan ik nog lang mee onder de lat.”

Tip
De betrouwbare doelverdediger besluit met een tip voor de directie van Ajax. ,,Ik hoop dat ze Justin Kluivert snel terughalen naar Amsterdam. Hij heeft gezegd dat hij AS Roma kampioen wil maken. Hopelijk lukt hem dat vóór 2032, zodat hij terug kan keren naar het oude nest en Ajax kampioen kan maken. En anders teken ik nog wel een paar jaar bij.”

Deel dit artikel: