ArenA zwaait Frank Snoeks uit na Nederland – Duitsland: ‘Het is mooi geweest’


Na de voetbalwedstrijd Nederland – Duitsland heeft een volgepakte Johan Cruijff ArenA massaal afscheid genomen van commentator Frank Snoeks. De KNVB benoemde hem zelfs tot bondsridder. Een grote verrassing voor Snoeks, vooral omdat hij nog helemaal niet van plan was om te stoppen.

Tot ziens
Na afloop werd Snoeks, die het volk tijdens de wedstrijd opnieuw verwende met prachtige proza, het veld op geroepen. “Frank, we willen je bedanken voor al die jaren trouwe dienst. Vooral je uitspraak ‘Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp: 2-1’ uit 1998 staat nog op ons trommelvlies gebrand. We weten dat je graag nog jaren door wilt gaan, maar de tv-kijker vindt het tijd dat je van je pensioen gaat genieten. Tot ziens en laat nog eens iets van je horen, maar neem dat niet te letterlijk op”, sprak bondsvoorzitter Michael van Praag.

Een zeldzaam moment: er wordt een schaal uitgereikt in de ArenA. Snoeks moet er zichtbaar ook aan wennen. Beeld: NOS.nl/Paint

Op de schouders
Na die mooie woorden was er een ereronde gepland. Snoeks weigerde die te lopen, maar werd een handje geholpen door de voltallige selectie van Oranje. Frenkie de Jong nam de tegenstribbelende journalist zelfs op de schouders en maakte een rondje door het stadion, zodat iedereen de woordkunstenaar van dichtbij kon toejuichen.

Dirk Kuijt, die ook afscheid nam van het publiek, sprak Snoeks toe. ,,Frank, je hebt mijn carrière flink beïnvloed. Dankzij jou heb ik het zo lang volgehouden als international, zodat ik tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal op het veld stond en niet naar jou hoefde te luisteren. Mooi dat we samen stoppen!”

Geen batterijen
Snoeks richtte daarna nog enkele woorden tot de fans. Omdat bondscoach Ronald Koeman van tevoren snel de batterijen uit de microfoon had gehaald, was die speech echter niet hoorbaar.