Arno Vermeulen haalt uit naar Mark Rutte na afblazen eredivisieseizoen: ‘Wie denkt hij dat hij is?’

Niemand minder dan Arno Vermeulen heeft dinsdagavond snoeihard uitgehaald naar Mark Rutte. De veelgeprezen voetbalanalist vindt het bespottelijk dat Rutte dinsdagavond zei dat er tot 1 september niet meer gevoetbald wordt.

Nog nooit van gehoord
,,Ik wil beginnen om te zeggen dat ik tot vanavond nog nooit van Mark Rutte had gehoord”, opende Vermeulen in de studio van Studio Voetbal, waar bij hoge uitzondering geen publiek aanwezig was. ,,Pierre van Hooijdonk vertelde me vlak voor de uitzending dat hij de premier van Nederland is. Dat kan wel zo zijn, maar dat geeft hem niet het recht om beslissingen te nemen over het al dan niet uitspelen van de eredivisie. Wie denkt hij dat hij is, Fred Rutten?”

Vermeulen ging in de ingelaste uitzending van de voetbaltalkshow nog een stapje verder. ,,Mark Rutte is een gevaarlijke demagoog, een volksmenner. Vanuit zijn ivoren toren in Den Haag meent hij beslissingen te kunnen nemen over de belangrijkste zaak van het leven. Dat is buitengewoon pijnlijk en arrogant. Hij moet dat gewoon overlaten aan de mensen die die beslissingen moeten nemen: de burgemeesters en de voorzitters van de veiligheidsregio’s.”

Arno Vermeulen was witheet. Pierre van Hooijdonk lijkt het met hem eens. Beeld: YouTube/Studio Voetbal

De wei in en voetballen
Voor de geliefde commentator is het nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat er een punt achter dit seizoen staat. ,,Zolang Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vinden dat het verantwoord is om te spelen, zeg ik: veters strikken, de wei in en voetballen maar! Die Rutte moet zich realiseren dat het afgelasten van de competitie enorme economische gevolgen heeft. Voor de voetballers, maar zeker ook voor de analisten die op zondagavond het spel moeten duiden. Het volk heeft hun wijsheden nodig.”

Mochten er vandaag verkiezingen komen – wat overigens nog hoogst onzeker is – dan zou Vermeulen niet op Mark Rutte stemmen. ,,Het is niet mijn premier. Ik zou dan kiezen voor mannen als Wilders of Baudet: politici die genuanceerde uitspraken doen en niet voor hun beurt praten.”

Deel dit artikel: