Australische fans vernielen scherm videoscheidsrechter na discutabele penalty


De eerste supportersrel van het WK 2018 is een feit. Australische fans takelden, na de verloren wedstrijd tegen Frankrijk, de tv van de videoscheidsrechter ernstig toe. De Aussies houden het scherm verantwoordelijk voor de toegekende penalty.

Bekogeld
Op advies van de videoscheidsrechter kwam Frankrijk op voorsprong tegen de Socceroos. Antoine Griezmann benutte een penalty die pas na het bekijken van videobeelden werd toegekend. Dat konden de Australische fans maar moeilijk verkroppen. Het scherm van de videoscheidsrechter werd bekogeld met boemerangs en didgeridoos. Ook moest het moederbedrijf van de tv-leverancier het vocaal ontgelden.

Na afloop van het duel, dat eindigde in 2-1 voor de Fransen, ging het mis. Gepikeerde Australiërs bestormden het veld en sloegen het ledscherm aan gruzelementen. Daardoor is het nog onzeker of het getroffen apparaat dit toernooi nog in actie kan komen, laat de FIFA weten: ,,We doen een poging het dappere apparaat te repareren. Lukt dat niet, dan gaat de stekker eruit.”