Balen: PSV-fan arriveert pas in blessuretijd en mist alle doelpunten


Wat drie mooie minuten hadden moeten worden voor een PSV-supporter, is geëindigd in een deceptie. Oscar Bijnen uit Helmond dacht zaterdagavond ruim op tijd in het Philips Stadion te arriveren voor het winnende doelpunt van zijn club, maar kwam bedrogen uit. Geheel tegen de verwachting in stond PSV na de officiële speeltijd al voor.

Door de neus geboord
Een uurtje na het laatste fluitsignaal kookt Bijnen (45) nog zichtbaar van woede. “Ik had me de hele week verheugd op de blessuretijd van PSV – PEC Zwolle”, vertelt hij in het supportershome. ,,Drie, misschien vier spannende minuten, een keer hard juichen en daarna op Twitter de berichten over Lucky PSV lezen. Maar door de gebeurtenissen van vanavond is dat plezier me door de neus geboord. Zo ga je niet met je fans om, toch?”

Oscar Bijnen, vlak voor vertrek naar Eindhoven.

Oscar Bijnen, vlak voor vertrek naar Eindhoven.

Omgedraaid
Met de voorbereiding van de Helmondse fan was niets mis. “Ik heb eerst in mijn stamkroeg naar Wie is de Mol gekeken. Daarna heb ik de trein naar Eindhoven gepakt. Ik was, zoals altijd dit seizoen, rond de 89e minuut in het stadion – ruim op tijd dus. Als je dan vervolgens hoort dat het al 4-0 is, zakt de moed je in de schoenen. Nou, ik ben meteen omgedraaid.”

Incident
De ontgoochelde supporter houdt het vooralsnog op een incident. ,,Luuk de Jong heeft een hattrick gescoord en dat kan hij natuurlijk nooit expres hebben gedaan. Ik ga ervan uit dat ze komende woensdag, thuis tegen Excelsior, gewoon weer tot de blessuretijd wachten. Zo niet, dan ga ik voorlopig niet meer naar Eindhoven. Want in die paar minuten per maand kan ik zat andere leuke dingen doen.”