Bankzitter Rafael van der Vaart ontevreden over rol bij Studio Rusland


Hebben we Rafael van der Vaart voor het laatst gezien bij Studio Rusland? Het zou best eens kunnen. De voetballer bleef tijdens Frankrijk – België opnieuw 90 minuten op de bank, zoals wel vaker de laatste seizoenen. Van der Vaart kon zijn irritatie daarover dan ook niet verborgen houden.

De analyticus kwam dit toernooi nog geen minuut in actie. Steeds speelde hij een marginale rol en gisteravond was dat niet anders. Volgens vaste kijkers zou hij niet meer fit zijn, maar die uitspraak verwijst hij naar het land der fabelen. ,,Onzin. Ik train hard en let op mijn voeding en uitspraak. Toch bleef ik vanavond opnieuw 90 minuten op de bank. Het wordt tijd voor een gesprek met de regisseur.”

Van der Vaart baalt. Hij had zich dit WK wel anders voorgesteld. Beeld: NOS.nl

Minder aandacht dan Messi
Daarnaast vindt Van der Vaart het moeilijk te verteren dat voetbalhond Messi wél aandacht krijgt. ,,Eerlijk is eerlijk: Messi heeft dit WK nog maar weinig laten zien. Toch brengt de regie hem vaker in beeld dan mij, mogelijk omdat hij de underdog is. Mijn messcherpe analyses verdienen een beter lot.”

Of Van der Vaart vanavond, rondom de tweede halve finale, nog aanschuift, wist hij woensdagochtend nog niet te melden. ,,Mogelijk blijf ik gewoon thuis. Mijn gezin heeft gelukkig wél aandacht voor mijn commentaar.”