Bas Nijhuis heeft spijt van oranje bal: ‘Daardoor kreeg ik minder aandacht’

Bas Nijhuis betreurt dat hij in de tweede helft van Sparta – PSV een oranje bal in het veld bracht. Daardoor kon het spel namelijk beter gevolgd worden, waardoor de scheidsrechter en tv-persoonlijkheid minder aandacht kreeg van de kijkers.

,,Als ik het nog een keer had kunnen doen, was er niet met een oranje bal gespeeld”, reageerde Nijhuis op ESPN. ,,Misschien was het spel daardoor beter te volgen, maar daar draait het helemaal niet om. Mensen kijken voor mij, punt. Nu kreeg ik minder aandacht. Op Twitter ging het zelfs over het scoreverloop en de wedstrijd. Dat is een duidelijk signaal dat er iets niet goed is gegaan.”

Reservekeeper Unnerstall van PSV toont zich bijzonder balvast. Beeld: ESPN

Witte tenues

De geliefde fluitist, die zaterdagavond een fluorescerend glitterkostuum had aangetrokken, diende in de rust nog een verzoek in bij zowel Sparta als PSV. ,,Ik ben de kleedkamers binnen gelopen en heb de teams verzocht om na rust in witte tenues te voetballen, zodat ze nauwelijks zichtbaar zouden zijn op het besneeuwde veld en alle aandacht naar mij zou gaan. Helaas lukte dat niet. Sparta heeft überhaupt geen wit tenue. PSV wél, maar die lagen in Eindhoven. Ik heb trainer Schmidt gevraagd om even snel op en neer te rijden, maar dat wilde hij niet. Blijkbaar vond hij het te glad en te ver. Arrogant.”

Ondanks de sneeuw spreekt Nijhuis van een zwarte avond. ,,Ik had goede loopacties en moves, maar ze werden niet gezien omdat de regisseur de bal kon volgen. Ik had meer solidariteit van ESPN verwacht. Bij Fox was zoiets nooit gebeurd. Zij begrijpen dat artiesten, zoals ik, het zwaar hebben in coronatijd. Ik moet al fluiten zonder publiek en nu dit weer. Het zijn zware tijden. Nog even en ik heb zelfs geen muntje meer om te tossen. ”

Arbiter Nijhuis klaagt op archiefbeeld. Beeld: YouTube/Fox Sports

Bas Nijhuis-show

De gedupeerde referee heeft zaterdagavond laat een verzoek bij de KNVB ingediend, vertelde hij. ,,Ik heb gevraagd om komend weekend een wedstrijd zonder voetballers te mogen fluiten. Een soort Bas Nijhuis-show, dus dat ik negentig minuten over het veld paradeer zonder dat er allerlei stoorzenders in de buurt zijn. Ik heb het er toevallig net met de trainer van PSV over gehad. Die vond het een prima idee.”

Zoek je een tekstschrijver? Kijk dan eens op mijn andere website, heavymettaal.com.

Deel dit artikel: