Bas Nijhuis verrast door afscheidsvideo PSV’ers: ‘Ik ben helemaal niet gestopt’

Een enorme verrassing voor scheidsrechter Bas Nijhuis. De geliefde arbiter verruilde zijn eigen Bas Nijhuis Show voor één keer voor een gastoptreden bij Veronica Inside en werd daar verrast door een afscheidsvideo van enkele PSV’ers. Die had Nijhuis niet aan zien komen, want hij heeft zijn carrière nog helemaal niet beëindigd.

Nijhuis was maandagavond in de voetbaltalkshow aangeschoven om zijn licht te laten schijnen op het voorbije eredivisieweekend, de race naar een coronavaccin en de naderende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar al na het eerste onderwerp liet presentator Wilfred Genee een videoboodschap zien: ,,Bas, een paar mensen willen iets tegen je zeggen.”

Klaagmuur

PSV-trainer Roger Schmidt trapte het fragment af. ,,Bas, je kunt terugkijken op een mooie loopbaan. Geniet van je pensioen en je bent over een jaar of vijf altijd welkom in Eindhoven”, sprak de coach gemeend. Daarna volgde de Israelische spits Eran Zahavi. ,,Bas, elke keer als ik bij de Klaagmuur ben, gaat het over jou. Toch heb ik veel respect voor je. Het is mooi geweest en we hebben samen mooie dingen beleefd. Het ga je goed!”

Verdediger Denzel Dumfries verzorgde het slotakkoord: ,,Beste Bas, ik ben in quarantaine en kon je gisteren niet persoonlijk bedanken. Maar je kunt terugkijken op een rijke loopbaan. Spijtig dat je bent uitgefloten, maar dat was je waarschijnlijk ook als er gisteren supporters welkom waren in het stadion. Het allerbeste en we houden contact.”

Bas Nijhuis, zichtbaar aangedaan door de mooie woorden. Beeld: Twitter.com/Veronica Inside

Ontroerd

Bas Nijhuis was diep ontroerd door de mooie woorden, al vertelde hij de video niet helemaal te begrijpen. ,,Ik ben nog helemaal niet gestopt met fluiten, dus waarom ze afscheid van me nemen, snap ik niet goed. Sterker nog: ik vind het fluiten heerlijk zo, in alle rust en zonder publiek. Want iedereen weet dat ik niet graag in het middelpunt van de belangstelling sta.”

Deel dit artikel: