Bayern München wil fuseren met ‘Duits’ PSV


Het is goed denkbaar dat PSV volgend seizoen in Duitse handen komt. Bayern München is namelijk met de Eindhovense club in gesprek over een mogelijke fusie. Vooral de manier waarop PSV dit seizoen zijn wedstrijden wint spreekt de Duitsers erg aan.

Duitse wijze
Zondag won PSV ternauwernood van Heracles. Goudhaantje Luuk de Jong – wie anders? – tekende diep in de blessuretijd voor de 1-2. En dat was al de derde keer dit seizoen dat PSV op Duitse wijze wint, wat de Brabanders overigens niet veel sympathie oplevert. De normaal zo neutrale en genuanceerde Sjaak Swart sprak zelfs van ‘Lucky PSV’.

Ontsnappen
De manier waarop PSV wint, spreekt de Rekordmeister erg aan. “Het brengt ons terug naar onze oorsprong”, zegt voorzitter Uli Hoeness. ,,Wij gaven het fenomeen ‘op zijn Duits winnen’ vorm: vast lijken te zitten, maar door late treffers ontsnappen. Vooral in dat laatste ben ik persoonlijk erg geïnteresseerd, dus dat verklaart de interesse in een fusie met PSV. Zij doen momenteel waar wij groot mee zijn geworden.”

PSV gaat mogelijk in zee met Bayern. Beeld: Wikimedia Commons

PSV gaat mogelijk in zee met Bayern. Beeld: Wikimedia Commons

Om de tafel
Bayern en PSV hebben al verkennend gesproken over de fusieplannen en gaan eind juli met elkaar om de tafel om de concrete mogelijkheden tot een samenwerking vanaf seizoen 2018-2019 te bespreken. Hoeness: ,,Misschien is dat aan de late kant, maar iets zegt me dat PSV daar geen problemen mee heeft.”