Berg wijn voor 35 miljoen van PSV naar Ajax

Het seizoen is nog niet eens afgelopen of Ajax heeft al meedogenloos toegeslagen op de transfermarkt. De Amsterdammers nemen een berg wijn over van rivaal PSV. Met de transfer is een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid.

35 miljoen
,,Marc Overmars van Ajax legde telefonisch een bod van 35 miljoen euro neer voor Steven Bergwijn”, vertelt PSV-directeur Toon Gerbrands. ,,Daarmee gaan we natuurlijk niet akkoord; hij was dit seizoen onze beste speler na Erick Gutiérrez. Bovendien ken ik Steven een beetje en denk ik niet dat hij ooit van zijn leven in het shirt van Ajax zal spelen.”

Kater
Volgens Gerbrands gaf Overmars echter niet snel op. ,,Hij bleef maar zeuren om Bergwijn. Om van hem af te zijn, heb ik ingestemd. Hij mag de wijnvoorraad van restaurant De Verlenging hebben voor 35 miljoen. Dat lijkt misschien belachelijk veel geld, maar dat is het ook. Niettemin gaat het om een waardevaste investering. En ik kan je verzekeren dat er heel wat exclusieve flessen tussen zitten, onder meer uit Bordeaux en Helmond. Geen chateau migraine, om het zo maar te noemen. Bij PSV hebben we momenteel al katers genoeg zonder slechte wijn. Ze krijgen er, als blijk van onze vriendschap, wél een paar flessen champagne bij. Die hebben we voorlopig toch niet nodig in Eindhoven.”

Een deel van de bewuste wijnvoorraad. Foto: pixabay.com

Genoeg geld
Overmars is blij dat de transfer toch nog is doorgegaan. ,,Met alle Champions League-inkomsten hebben we genoeg geld. Als Gerbrands dwars was blijven liggen, hadden we gewoon heel PSV gekocht. Dan waren we meteen met terugwerkende kracht kampioen van onder meer 2015, 2016 en 2018. En om dat te vieren, is een wijnvoorraadje zeker welkom!”

Deel dit artikel: