Berry van Aerle boos over nieuwe reclame Bavaria: ‘Kan nergens meer onopgemerkt komen’


Berry van Aerle haalt voorlopig waarschijnlijk geen kratje Bavaria in huis. De oud-PSV’er is woedend op het biermerk, omdat ze beelden van hem in hun nieuwe reclamecampagne gebruikten zonder dat hij het wist. Ook claimen ze ten onrechte dat Van Aerle lid is van de vermogende Swinkels-familie.

Berry in beeld
In de bewuste commercial komen bekende en minder bekende Brabanders in beeld. Ook is Berry van Aerle tijdens een wedstrijd van PSV te zien. Alsof er mensen zijn die hem niet kennen, rolt zijn naam ook nog in beeld, ter verduidelijking dat Berry in beeld is.

De Helmonder kwam daardoor in een lastige situatie, vertelt hij zelf. ,,Ik moest op de avond van die opname eigenlijk met ons Willeke (Van Aerles vrouw, red.) naar een verjaardag van een vriendin van haar. Om daar onderuit te komen, heb ik gezegd dat ik naar een belangrijke vergadering moest. Ik had dus wat uit te leggen, toen ze me bier zag drinken op de tribune. Ik kan nergens meer onopgemerkt komen!”

Ons Berry. Beeld: ED.nl / YouTube

Claimen
Ook het gebruik van het bezittelijk voornaamwoord ‘ons’ in combinatie met Berry’s naam valt niet goed. ,,Ze claimen ten onrechte dat ik van hen ben. Volgens mij heet ik geen Berry Swinkels. Als dat zo was, dronk ik geen bier op de tribune, maar champagne in een skybox.”

Hooghouden
Van Aerle vindt het dan ook spijtig dat hij een dergelijke rol in een dubieus spotje krijgt. ,,Terwijl ze echt wel leuke reclames kunnen maken. Afgelopen zomer nog, met Diego Maradona die een bal hooghoudt in het Philips Stadion. In zo’n reclamefilmpje zou ik best willen spelen. Al is dat natuurlijk wel lastig voor mij, want ik kan niet hooghouden.”

De hele situatie is Van Aerle niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Ik houd hier een flinke kater aan over. Maar daar heb ik wel vaker last van als ik te veel in aanraking kom met Bavaria.”