Berry van Aerle koopt niks bij HEMA in Helmond


Het personeel en de klanten van de HEMA in Helmond konden hun ogen woensdagochtend waarschijnlijk niet geloven. De legendarische voetballer Berry van Aerle verscheen ineens op de winkelvloer. Hij bleef tien minuten binnen, waarna hij vertrok zonder iets gekocht te hebben.

Bizar
Samen met zijn echtgenote Willeke betrad de voormalig Europees kampioen woensdagmorgen het filiaal aan de Veestraat. Medewerkster Kimberly (17) zag de twee binnenkomen: ,,Ik had eerst geen idee dat het Berry van Aerle was, totdat een klant me erop attendeerde. Nu weet ik nog steeds niet goed wie Berry van Aerle is, maar hij schijnt in mijn geboortejaar Prins Carnaval geweest te zijn. Dat is natuurlijk bizar.”

Balletje hooghouden
Op het moment dat ‘Turbo Berry’ in de winkel was, was het niet druk. Van Aerle, gekleed in nonchalante rode polo en sportieve jeans, oogde ontspannen, maakte een praatje met wat medewerkers en probeerde zelfs een balletje hoog te houden, wat geen onverdeeld succes werd. Daarna nam hij alle tijd om te poseren voor de bewakingscamera. Ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst had hij totaal geen last van sterallures.

Berry van Aerle probeerde woensdagochtend een bal hoog te houden.

Wachten op een bankje
Na  een minuut of tien had de Helmonder het wel gezien en verliet hij het pand. Vervolgens ging hij buiten op een bankje zitten wachten op zijn wederhelft. Een klein uurtje later kwam ook Willeke van Aerle naar buiten, gewapend met twee blauwe badlakens en een koffiemok.

Droom
Voor filiaalmanager Alex Heldens ging er een droom in vervulling. ,,Mijn werkdag is nog maar net begonnen, maar kan nu al niet meer stuk. Ik kan mijn collega’s in Mierlo gewoon vertellen dat ik met Berry van Aerle op de foto heb gestaan. Dat geloven ze nooit!”

Van Aerle sluit niet uit dat hij het HEMA-filiaal in zijn woonplaats nog ooit een keer bezoekt. ,,Maar dan wel zonder ons Willeke. Want die heeft altijd zo veel tijd nodig!”