Berry van Aerle naar rechter voor leeftijdsverlaging: ‘Wil graag nog paar jaar op topniveau voetballen’

Berry van Aerle (55) stapt naar de rechtbank om een leeftijdsverlaging af te dwingen. De verdediger voelt zich naar eigen zeggen veel jonger dan hij is. Hij wil zijn wettelijke leeftijd dan ook met dertig jaar verlagen, zodat hij nog een keer Europees kampioen kan worden.

Fitter dan 30 jaar geleden
,,Ik las in de krant een artikel over Emile Ratelband die naar de rechter stapt om zijn leeftijd te verlagen”, vertelt de Helmonder, die zaterdag 26 hoopt te worden. ,,Dat wil ik eigenlijk ook wel. Ik voel me nog erg fit. Veel fitter dan dertig jaar geleden zelfs, maar toen moest ik ook elke dag trainen of voetballen. Ik wil graag nog een paar jaar op topniveau voetballen; zeker als je bedenkt dat voetballers nu veel meer verdienen dan dertig jaar geleden. Als ik weer half de twintig ben, word ik hopelijk weer in de wedstrijdselectie opgenomen door Mark van Bommel. Ik betaal nog steeds contributie aan PSV, dus ik ben nog gewoon lid.”

Berry van Aerle op een recente foto. Foto: Wikimedia Commons

Jonge vent
Van Aerle denkt dat PSV en Oranje nog wel een verdediger zoals hij kunnen gebruiken. ,,Met mij in het team beschikken ze over bijna 56 jaar levenservaring in het lichaam van een jonge vent. En ik weet hoe je van Duitsland wint. Met het oog op de EK-loting is dan een welkome toevoeging. Sterker nog: ik weet ook hoe je een EK voetbal wint. Het moet niet heel moeilijk zijn om de bondscoach daarvan te overtuigen, want toen stond ik samen met hem op het veld.”

Mocht de rechter weigeren Van Aerles leeftijd te verlagen, dan is er volgens de snelle back geen man overboord: ,,Als verlagen geen mogelijkheid is, vraag ik hem wel om mijn leeftijd met tien jaar te verhogen. Op die manier mag ik bijna met pensioen.”

Deel dit artikel: