Bijzonder moment: Neymar (23) zet eerste stapjes


Brazilië won woensdagavond 27 juni 2018 met 2-0 van Servië, maar mensen zullen zich deze datum vooral om een andere reden herinneren. Het is namelijk de dag van de wedstrijd waarin voetballer Neymar jr. zijn eerste stapjes zette. Zijn vader is trots en dankbaar.

Vallen
,,Ik probeer mijn zoon al een jaar of 22 te leren lopen”, zei Neymar sr. aan de vooravond van het WK. ,,Maar dat lukt niet echt. Soms zet hij ineens een paar stapjes, maar dan laat hij zich weer vallen. Zijn spieren zijn nog niet goed ontwikkeld. Hij is ook nog maar 23, dat scheelt.”

Neymar in vertrouwde pose.

Neymar in vertrouwde pose.

Gedenkwaardige dag
Maar woensdagavond, tegen Servië, gebeurde het onmogelijke: Neymar jr. liep. Niet vier of vijf stapjes, maar wel een meter of tien voordat de zwaartekracht vat op hem kreeg. Zijn vader zag het vanaf de tribune. ,,Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het lijkt erop dat mijn zoon eindelijk kan lopen. Ik was zo verbaasd dat ik helemaal vergat om een filmpje te maken, maar gelukkig hebben anderen dat gedaan. Dit is een gedenkwaardige dag.”

Nu Neymar junior kan lopen, overweegt zijn vader hem in te schrijven bij een sportvereniging. ,,Misschien voetbal, want daar kijkt hij graag naar als hij op de vloer van de woonkamer ligt. Of anders judo. Rollen kan hij namelijk al als de beste.”