BLØF-zanger niet meer welkom bij schoonvader in Zoutelande: ‘Hij moet van mijn drank afblijven’

Paskal Jakobsen kan voor volgend jaar alvast uitkijken naar een nieuwe vakantiebestemming. De afgelopen weken verbleef hij bij de ouders van zijn vrouw in Zoutelande, maar daar is hij niet meer welkom nadat zijn schoonvader ontdekte dat de BLØF-zanger aan zijn drankvoorraad had gezeten.

Vakantieplannen
,,Afgelopen winter waren Paskal en mijn dochter Doortje bij ons op de koffie. We stelden ze toen de ultieme kappersvraag: of ze al plannen hadden voor de zomervakantie. Die hadden ze niet. Ze hadden geen geld om naar het buitenland te gaan. ‘Dan kom je toch gezellig een paar weken naar ons vakantiehuis in Zoutelande’, zei mijn vrouw ineens, zonder overleg met mij”, vertelt Jakobsens schoonvader Paul de Zeeuw.

Half juni arriveerde het koppel in de Zeeuwse kustplaats. Tijdens het samenzijn viel het De Zeeuw al op dat de linkshandige songwriter veel dronk. ,,Hij had eigenlijk altijd een glas bier, wijn of wodka voor zich staan. Dat begon om negen uur ’s ochtends al en ging door tot diep in de nacht. Ik ging ervan uit dat hij die drank zelf had meegenomen. Had ik maar beter geweten.”

Tussen het drinken door had Jakobsen blijkbaar ook nog tijd voor muziek op het strand. Beeld: YouTube/BLØF

Lege flessen
Zoals wel vaker kwam de kater later. De Zeeuw: ,,Een paar dagen na hun vertrek riep mijn vrouw me: er was een nieuw liedje van die band van Paskal op de radio. Ik ben maar even gaan luisteren. Het lied gaat over zijn vakantie in Zoutelande en hij valt nogal vaak in herhaling. De schok was groot toen ik het refrein hoorde: ‘We verzuipen onszelf in de drank van je vader.’ Ik ben meteen mijn drankvoorraad gaan checken en verrek: alleen nog lege kratten en flessen. Die klaploper heeft alles opgedronken. Wat een misbruik van onze gastvrijheid!”

Spanje
Als het aan De Zeeuw ligt, was het een eenmalige actie. ,,Voorlopig hoef ik hem hier niet meer te zien. Hopelijk schrijft hij snel een hit, verdient hij daarmee veel geld en neemt hij Spanje als besluit. Of emigreert hij naar een ander land. Ik ben blij dat hij weg is, blij dat hij weg is.”

Deel dit artikel: