Boerkaverbod: medewerker gemeente Eindhoven helpt twitteraar zonder profielfoto niet

Sinds vandaag is in Eindhoven het boerkaverbod van kracht. Dat houdt in dat mensen van wie het gezicht niet zichtbaar is niet geholpen worden door gemeentemedewerkers. Maar een webcaremedewerker maakt het wel héél bont…

Gerard twitterde de gemeente een vraag. Uit alles blijkt dat Gerard geen fanatiek gebruiker is van het social media-platform. Hij heeft drie volgers, heeft in zes jaar tijd vier keer getweet. En hij heeft nooit een profielfoto geüpload, waardoor de standaardafbeelding van een ei nog te zien is.

Dat laatste was voor medewerker ^WS reden genoeg om Gerard niet te helpen:

Gerard beantwoordde de reactie nog met een kort en bondig ‘Sterf!’, waarna de conversatie abrupt ten einde kwam. Medewerker ^WS, die zijn of haar identiteit verborgen houdt, is zich van geen kwaad bewust: ,,Ons is verteld om mensen die hun gezicht niet laten zien niet te helpen. Gerard is van harte welkom, als hij maar uit zijn schulp kruipt.”

Groen licht
De bewuste Gerard was dat duidelijk niet van plan. Kort na de wat stroeve conversatie twitterde hij zijn vraag over de verbouwing van zijn woning naar de gemeente Amsterdam. Zij gaven de inwoner van Eindhoven via Twitter snel groen licht om zijn woning uit te breiden.

Deel dit artikel: