Bondscoach België wil niet opnieuw van Engeland winnen: ‘Zou wel dom zijn’


België zal morgen, in de wedstrijd om WK-brons, niet opnieuw de fout maken om van Engeland te winnen. Dat zei bondscoach Roberto Martinez vrijdag tijdens de persconferentie. Volgens de oefenmeester heeft hij van zijn fouten geleerd.

België en Engeland stonden dit WK al eerder tegenover elkaar, op het moment dat beide landen zich al hadden gekwalificeerd voor de knock-outfase. Het was toen al bekend dat de winnaar het toernooi zou vervolgen in de veel zwaardere linkerkant van het wedstrijdschema, met daarin landen als Brazilië, Frankrijk en Argentinië. Toch wonnen de Rode Duivels van Engeland. Het gevolg: uitschakeling tegen Frankrijk en veel kritiek van de internationale pers en alle andere Belgische bondscoaches.

Martinez stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.

Martinez stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.

Beter om te verliezen
Die fout zal België niet nogmaals maken, liet Martinez vallen. ,,Dat zou wel dom zijn. Beter is om te verliezen van Engeland. Daartoe zal ik enkele topspelers morgen rust geven en op de bank houden. Zelf blijf ik overigens ook op de bank.”

Als België de kleine finale verliest, dan ontloopt het een dag later in ieder geval Frankrijk en Kroatië. De eerstvolgende mogelijkheid om de Franse favorieten tegen te komen, is dan pas op de luchthaven van Moskou.