Boze bewoners Big Brother-huis verlaten woning: ‘Er is hier totaal geen privacy’

Het had zo mooi moeten zijn: het jaar beginnen met een vakantie in een heerlijke, ruime bungalow die van alle gemakken is voorzien. Dat dachten de acht vakantiegangers die de woning een weekje huurden. Maar na een dag zijn ze alweer vertrokken wegens een gebrek aan privacy.

Afgelopen oktober boekte Theo (54) de woning. ,,Het leek me fijn om er na de hectische feestdagen een weekje tussenuit te gaan, samen met zeven goede vrienden van me. Op internet vond ik een nieuwe vakantiewoning en dat leek me wel wat. Ik plaatste de reservering en we hadden al weken voorpret in de groepsapp.”

Wat Theo niet wist, is dat er overal camera’s in het huis staan. ,,Dat stond niet op de website. En niet één camera bij de deur, maar overal, zelfs in de slaapkamers en badkamers. Daar heb ik dus geen trek in. Als ik wil dat anderen kunnen zien wat ik doe, laat ik me wel vaccineren.”

Theo (met rode trui) klaagt over het feit dat hij bespioneerd wordt. Beeld: screenshot Big Brother

Naar huis

Theo uitte zijn ongenoegen bij de verhuurder, maar die wilde de camera’s niet verwijderen. ,,Hij verzekerde ons dat de beelden niet met anderen worden gedeeld, maar in deze tijd kun je niemand vertrouwen. Ik heb geen zin om straks op internet op te duiken als ik onder de douche sta. Bovendien mag je op het moment helemaal niet met zeven vrienden afspreken en als deze beelden uitlekken, hebben we een groot probleem. De anderen uit mijn vriendengroep denken er ook zo over. Dus hebben we besloten om het huis maar te verlaten. Ik woon in Amsterdam, maar ondanks dat zit ik liever thuis dan in een huis waarin ik bespioneerd word.”

De vriendengroep heeft inmiddels een klacht ingediend bij verhuurder RTL. Theo: ,,Ik eis dat we ons geld terugkrijgen. Krijgen we dat niet, dan stappen we naar De Rijdende Rechter of Red Mijn Vakantie. Niet dat ik graag op tv kom, maar nood breekt wet.”

Deel dit artikel: