Boze fans bestormen vliegtuig met Waylon


Teleurgestelde muziekfans hebben zondagochtend op Schiphol het vliegtuig met daarin Waylon bestormd. Zij haalden verhaal bij de zelfbenoemd countryzanger na zijn wanprestatie op het Eurovisie Songfestival.

Hels fluitconcert
Het vliegtuig met daarin Waylon aan boord was nog niet eens klaar met taxiën toen tientallen liefhebbers op de ramen van de Boeing 737 bonkten. Zij eisten dat de piloot het toestel stil zou zetten. Daarna was de zanger het doelwit. Met een beschaamd hoofd liet hij zijn gezicht zien, waarna een hels fluitconcert losbarstte.

Voor schut
Met de grootst mogelijke moeite slaagde de beveiliging van Schiphol erin de belagers van de baan te verwijderen. Maar in de aankomsthal was het nog lang onrustig nadat Waylon arriveerde. ,,Je hebt ons land voor schut gezet”, riep een geëmotioneerde vrouw hem toe. Maar er waren ook medelijden. ,,Achttiende worden is niet heel goed, maar ik weet hoe je je voelt”, sprak een man met een FC Twente-tatoeage.

Waylon, duidelijk vol emotie, op Schiphol. Beeld: YouTube/Zoomintv

Maatregelen
Bondscoach Cornald Maas was geschrokken van de agressiviteit en kondigde maatregelen aan. ,,Volgend jaar, in Israël, sturen we een artiest met veel meer fans over de hele wereld. Waarschijnlijk Dotan. Tenzij er over een jaar spanningen en gevechten zijn in Israël. Dan sturen we Boef.”