Boze fans dwingen spelersvliegtuig PSV tot stoppen in Duits luchtruim

Boze en teleurgestelde supporters hebben vrijdagochtend het vliegtuig met daarin de spelers en staf van PSV tot stoppen gedwongen. Dat gebeurde een kilometer of acht boven de Duitse stad Frankfurt. De fans eisten een verklaring voor de slechte prestatie tegen Olympiakos Piraeus (4-2 nederlaag). Na een korte stop kon de piloot zijn vlucht vervolgen.

Met nog een kilometer of driehonderd te vliegen blokkeerden een stuk of vijftig PSV-fans het vliegtuig, een Boeing 737-800, waardoor de gezagvoerder stevig op de speedbrakes moest trappen. Nadat het luchtvaartuig tot stilstand was gekomen, bonkten boze fans hard op de ramen. Ze zetten hun daden kracht bij met boegeroep en eisten dat trainer Roger Schmidt naar buiten zou komen.

De oefenmeester deed dat aanvankelijk niet. Wel verscheen aanvoerder Denzel Dumfries – zoals wel vaker – op de rechtervleugel. ,,This is your captain speaking”, zo opende hij zijn betoog. Daarna bood hij zijn excuses aan voor het PSV-onwaardige optreden. Hij beloofde beterschap en wenste de ziek thuisgebleven spelmaker Mo Ihattaren hetzelfde.

Na een korte vertraging kon de piloot de turbulente vlucht vervolgen. Foto: Pixabay/corgaasbeek

Heksenketel

Uiteindelijk kwam ook coach Roger Schmidt even naar buiten. Hij gaf de Griekse tegenstander de schuld: ,,Als zij niet vier keer scoren in die heksenketel van ze, winnen wij gewoon met 0-2. Maar ook Bas Nijhuis, de VAR, de KNVB en Willem Engel moeten eens goed in de spiegel kijken”, foeterde Schmidt, waarna hij weer aan boord klom.

De kalmerende woorden van Schmidt misten hun uitwerking niet: na een totaal oponthoud van zo’n tien minuten was de lucht geklaard en kon de piloot verder koersen richting Eindhoven Airport.

Deel dit artikel: