Boze Helmond Sport-fans wachten mascotte op na nieuwe nederlaag


Enkele tientallen boze supporters van Helmond Sport hebben zaterdagavond clubmascotte Loewy de Kat opgewacht in een supermarkt. Zij eisten uitleg van het beest over de blamerende nederlaag tegen Jong PSV, een avond eerder. 

Tekst en uitleg
De Kat liep zaterdagochtend vroeg door de Torro-supermarkt aan de Torenstraat toen hem de doorgang werd belet. Een behoorlijke groep jongeren, grotendeels met capuchon of stoere cap op het hoofd, dwong zijn winkelwagen tot stoppen. Vervolgens eisten zij van De Kat tekst en uitleg over de dramatische reeks van de Helmondse ploeg. In de laatste negen wedstrijden werd slechts één puntje gepakt. Daarmee is Helmond Sport na de PvdA momenteel de slechts presterende club van Nederland.

Loewy de Kat in betere tijden.

Knokken
Na het nodige duw- en trekwerk aan De Kats wagentje nam het clubicoon – zichtbaar aangedaan – het woord. ,,Ik schaam me hier ook voor, maar we kunnen hier alleen uitkomen door keihard te blijven knokken. De bal is rond, elke wedstrijd is een finale, we vergaten gisteren te voetballen en aan clichés hebben we in deze fase niets”, besloot De Kat, waarna het hoogopgeleide gezelschap kennelijk gerustgesteld was en hem zijn weg liet vervolgen.

Tien jaar ouder geworden
Ondanks de coole reactie van De Kat was hij toch flink geschrokken, gaf hij bij de kassa toe. ,,Ik dacht dat zoiets alleen op De Herdgang gebeurde. Het waren benauwde minuten en ik geloof dat ik zojuist wel tien jaar ouder ben geworden. Gelukkig heb ik negen levens.”

Nieuwe actie
De supermarktactie stond niet op zichzelf; vrijdagavond wachtten boze mensen de spelersbus van Helmond Sport al op. Over twee weken, als Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard speelt, zijn er opnieuw plannen om de bus op te wachten, verklapt fan Joey Klokgieters: ,,Maar dan willen we de bus tegenhouden voordat ze moeten voetballen. Dan blijft Helmond Sport tenminste een nieuwe afgang bespaard.”