Boze steward Go Ahead Eagles over ingreep: ‘Het was míjn vrouw’


Go Ahead Eagles-steward Willy Weber heeft uitgelegd waarom hij vrijdagavond ingreep nadat een speler van FC Dordrecht een vrouw op de tribune zoende. Volgens Weber reageerde hij zo geprikkeld omdat de dame in kwestie zijn echtgenote was.

Innige omhelzing 
Niet vaak ging een fragment van een Jupiler League-duel zo vaak de wereld over als gisteren en vandaag. Een korte terugblik: in de tweede helft van Go Ahead Eagles – FC Dordrecht zet aanvaller Gustavo Hamer de bezoekers op een 0-3 voorsprong. Vervolgens rent hij naar een dame op de tribune, om haar vervolgens innig te omhelzen en zoenen. Dat feest bleek echter van korte duur; al snel beëindigt steward Weber het romantische moment.

Gustavo Hamer scoort goed, ook bij de vrouwtjes.

Ontploffen
De commentator van Fox Sports ging ervan uit dat doelpuntenmaker Hamer het succesje wilde vieren met zijn eigen vriendin. Maar niets bleek minder waar. ,,Het was míjn vrouw”, zegt Willy Weber daags na de wedstrijd. ,,Mijn humeur was al niet best vanwege de achterstand. Toen mijn echtgenote ineens een speler van de tegenstander om de nek vloog, ontplofte ik. Maar ja, je moet professioneel blijven hè.”

Na het duel vertelde Weber zijn inmiddels ex-vrouw alsnog de waarheid. ,,Ik hoef haar niet meer te zien. En mijn vak komt ze ook niet meer in. Het is klaar.”

Nieuwe relatie
De boze vakman liet ook weten open te staan voor een nieuwe relatie. ,,Ik zoek een lieve vrouw. Uiterlijk maakt me niet zo veel uit. Of ik het leuk vind als ze regelmatig meegaat naar het stadion? Liever niet. Dan kan ze er tenminste ook niet vandoor gaan met een scorende speler van de tegenstander.”