Brabant bedekt onder dikke laag bierschuim – carnavalsstorm zorgt opnieuw voor overlast

Brabant was woensdagochtend even een wondere witte wereld. Door de storm van de afgelopen dagen waaide het bierschuim uit de glazen van duizenden mensen die op straat carnaval vierden, waardoor het leek of het gesneeuwd had.

Gerrit Leblanc uit de Helmondse Advocaat Botsstraat wist niet wat hij zag toen hij woensdagmorgen uit het raam keek. ,,Ik opende de gordijnen en zag tot mijn verbazing dat alles wit was. Zelfs het dak van mijn overbuurman. Toen wist ik meteen dat het geen sneeuw was, want dat blijft er nooit op liggen.”

Een zeldzaamheid: witte daken in Helmond. Foto: Twitter/@Weblog_Helmond

Twee vingers dik
De politie bevestigde al snel dat het inderdaad niet om sneeuw ging. ,,Daarvoor is het te warm. We zien bovendien dat alleen carnavalsprovincies Brabant en Limburg bedekt zijn onder een witte laag van ongeveer twee vingers dik. Het is schuim van bier, dat door storm Ellen uit de bekers van buitencarnavalisten is gewaaid. Zo zie je maar dat vrouwen en bier meestal niet goed samengaan.”

Het schuim zorgde woensdagochtend voor de onnodige ongelukken, liet de politie nog weten. ,,Aardig wat fietsers zijn onderuit gegaan. Ook zijn verschillende auto’s op elkaar of keihard tegen lantaarnpalen geklapt. Of dat door het bierschuim komt, is nog niet te zeggen. Mogelijk waren de bestuurders nog dronken van carnaval.”

In Eindhoven waren er glijpartijen.

Strooien
Als je nog een foto van het winterse tafereel wilt maken om te delen met mensen die zelf niet naar buiten kunnen kijken, moet je vlug zijn. In de zuidelijke provincies wordt er inmiddels gestrooid met vaatwastabletten en pinda’s, zodat het schuim snel oplost.

Deel dit artikel: